Oprichting Diyalo Foundation Netherlands

Zoals veel Nederlandse kinderen, zag Jord, tijdens zijn jeugd, de toegang tot educatie als vanzelfsprekend en realiseerde hij niet hoe belangrijk educatie eigenlijk is. Hierdoor had hij een vrij moeizame middelbare schoolcarrière. Dit veranderde toen hij meeging met het project School at Sea, waar hij naast het leren van leiderschap, verantwoordelijkheid en zelfontwikkeling ook realiseerde hoe mensen uit minder ontwikkelde gebieden leven en hoeveel geluk wij hebben om in Nederland geboren te zijn. Door het project kreeg hij zicht op zijn ambities en talenten en de mogelijkheden om die in te zetten.

Na het zeil project besloot hij naar Nepal te gaan. Eerst werkte hij bij de organisatie Mountain Child Care (deelnemer, later begeleider) en daarna werkte hij als projectleider bij de bouw van een nieuwe school  in Mude (links). Bij dit project leerde Jord Nepal kennen, met haar bevolking en het (gebrek aan) onderwijs. Hij kreeg er ook contact met de organisaties United World School en de Diyalo Foundation. Deze ervaring heeft zijn ogen geopend en pas echt beseft hoe belangrijk educatie is en dat het niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is als voor ons.

Als gevolg hiervan is Jord bevangen geraakt met daadkracht om zich in te zetten voor de Nepalese bevolking en in het bijzonder voor het Nepalese onderwijs. Jord gelooft dat jongeren veel kunnen leren en toevoegen met de juiste begeleiding door het opzetten van een onderwijsproject in Nepal. Om die visie leven in te  blazen, heeft Jord Diyalo Foundation Netherlands opgericht.