Sportkleding en Speelplaats – Project Roos van Opstal

By November 24, 2018 November 25th, 2018 Onze oplossing

Sportkleding en Speelplaats - Project Roos

Mijn mooiste moment tijdens het vrijwillgerswerk was de sportdag. Het was zo ontzettend leuk om te zien hoe enthousiast deze kinderen opgingen in het spel en hoe fanatiek ze het aanpakten.

Het meest leerzame voor mij was het wonen in een Nepalees gezin. Je leert het gezin en de Nepalese gebruiken binnen zo’n gezin echt kennen. Dit vond ik heel bijzonder en indrukwekkend. Ook alle gesprekken met het gezin, de gastvrijheid en de verschillen die naar boven komen, vond ik zo relativerend en ook heel erg leerzaam. Ik heb hier veel over de Nepalese cultuur geleerd, maar ook veel over die van Nederland.

Ik heb veel inzicht gekregen over het feit dat voor Nepalezen het woord nu eigenlijk over 3 dagen betekend, dat wij Nederlanders veel te gestressed met dingen omgaan, dat gebruiken en rituelen een band scheppen, dat ik blij moet zijn dat ik naar school kan en door kan studeren, dat familie zo ontzettend belangrijk is en dat het respecteren van andere gebruiken heel veel problemen zou oplossen.

Vrijwilligerswerk doe je niet voor jezelf, je doet het voor een ander. Wat je ook doet, hoe lang, hoeveel, maakt niet uit. Als je maar goed nadenkt over wat je wilt doen en hoe je de ander wilt helpen, want alleen met een goed doordacht  plan, kan je voor een functioneel en toekomstbestendig resultaat zorgen.

een soort mini vlog door mude, waarin je laat zien wat wij bereikt hebben en dat je dat ook op andere scholen kan gaan doen. Dan laat je zien dat je voor resultaat gaat.

Hendrik Geerts

Author Hendrik Geerts

More posts by Hendrik Geerts

Leave a Reply