Theater les – Project Lima Rood

By November 24, 2018 July 3rd, 2019 Onze oplossing

Theater les - Project Lima

Eén van mijn meest waardevolle momenten was dat de leerlingen na vier weken theaterlessen en repetities, hun acts aan de school presenteerden. Het bijzondere vond ik dat je leerlingen die in het begin erg verlegen waren, zag openbloeien en genieten van het succesmoment voor publiek.

Wat ik me pas echt begon te realiseren tijdens mijn tijd in Nepal was dat ik geboren ben in een land waar ik niet heb hoeven vechten voor vrouwenrechten en hoe dankbaar ik mag zijn met de vrijheid waarin ik ben opgegroeid. Daarnaast vond ik het bizar hoe weinig daar geklaagd werd in vergelijking met hier, terwijl zij veel minder hebben dan wij.

Ik vond het heel interessant om een mee te mogen kijken in het Nepalese onderwijs en de verschillen met Nederland te kunnen zien. Ik was verrast hoe gedreven leerlingen huiswerk maken en naar school willen in vergelijking met Nederlandse kinderen die soms veel meer lijken te klagen.

Het was niet alleen maar mooi en positief. Het was soms ook heel erg moeilijk. Toch heb ik geleerd een moeilijke ervaring, achteraf iets heel moois teweeg  kan brengen.

Hendrik Geerts

Author Hendrik Geerts

More posts by Hendrik Geerts

Leave a Reply